ÇEVSAM MÜDÜRLÜĞÜNE DR. ÖĞR. ÜYESİ GÖKÇEN BAYRAK ATANDI

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne (ÇEVSAM) Mimarlık Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Bayrak atandı.

Trakya Üniversitesinde Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevine, Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Bayrak getirildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, çevre duyarlılığı konusunda dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer alan ve sürdürülebilir politikalar hayata geçiren Trakya Üniversitesinin çok daha iyi noktalara gelmesi adına Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Bayrak’ın elinden gelen tüm çabayı göstereceğine inandığını belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Bayrak da yeni görevini başarıyla yerine getirmek için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Dr. Öğr. Üyesi Gökçen Bayrak Kimdir?

Gökçen Bayrak, 1977 yılında Uzunköprü/Edirne’de doğdu. İlköğrenimini Uzunköprü’de tamamladıktan sonra ortaöğrenimini Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimine başladı ve 1999 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimine 2001 yılında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toprak Ana Bilim Dalı’nda başladı ve Prof. Dr. Hasan Hayri TOK danışmanlığında 2004 yılında eğitimini tamamladı. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı’nda doktora programına katıldı ve Doç. Dr. Nüket SİVRİ danışmanlığında eğitimini tamamlayarak 2011 yılında Doktor unvanı aldı. 2000-2006 yılları arasında Ergene Havzası 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarında teknik sekretarya görevlerini yürüttü. 2005 Mayıs-Aralık aylarında İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’nde İstanbul 1/100000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarında Tarım Alanları ve Toprak Araştırmaları Grubu’nda danışman olarak görev aldı. 2009-2013 yılları arasında Farabi Ofis Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 2000-2004 yılları arasında Arboretum çalışmalarındaki Teknik Sekretarya görevine ilaveten 2013 yılından bu yana Balkan Arboretumu Yürütme Kurulu Üyeliği devam etmektedir. 2013 Eylül ayından itibaren Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Bu içerik 28.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.