ÜNİVERSİTELERDE SIFIR ATIK VE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI TOPLANTISI

ÜNİVERSİTELERDE SIFIR ATIK VE DEPOZİTO YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI TOPLANTISI

Atık üretiminin azaltılması, üniversitelerde sıfır atık uygulamalarının iyileştirilerek ilgili yönetim sisteminin oluşturulması, güncellenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde yaygınlaştırılması amaçlanan ve 2017 yılında başlayan çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda üniversiteler için hazırlanan sıfır atık yönetim sistemi kılavuzu, fizibilite çalışmaları, kampüsü olan üniversitelerde gerçekleştirilen sistem analizlerine ilişkin düzenlenen toplantıya Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökçen Bayrak ve Müdür Yardımcısı Çevre Mühendisi Tuba Doğru katıldı.

13.11.2023 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda sıfır atık projesinin başladığı günden bu yana sağlanan ilerlemeler, ülkemizde şu an % 35 seviyelerine gelen geri dönüşüm oranı, gelecek dönem hedefleri, üniversite uygulamaları, sıfır atık odaklı yapılabilecek çalışmalar ve üniversiteler için ortak bir sitemin kurulması için bilgiler verildi.

Toplantıda ayrıca 1 Ocak 2024 tarihinde Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başlayacak depozito sistemi için yapılan düzenlemeler ve sistemin çalışma şekli hakkında bilgiler verildi.


Resim

Bu içerik 14.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.